. Receptár: Zapekaná paprika

pondelok 17. marca 2008

Zapekaná paprika













Potrebujeme:
zelenú papriku, lepšia je keď nemá moc hrubú stenu
vegetu
olivový olej na varenie
syr - najlepšie trojuholníky karička

1. Papriku narežeme tak, že vybereme stopku, ale snažíme sa ju vyrezať s čo najmenším odpadom, aby nám potom syr moc nevytekal.

2. Do každej papriky dáme pol ČL vegety, otvor si zatvoríme dlaňou, pretrepeme a zvyšný obsah so semienkami vysypeme, ale nie zas úplne celý, aby tam tá vegeta aj ostala.

3. Do paprík potom natlačíme po 1-2 trojuholníčkoch karičky, podľa toho koľko syru chceme.

4. Na panvicu dáme trochu oleja, poukladáme naplnené papriky tak, aby bola panvica celá prikrytá. Keď je poloprázdna, olej zbytočne horí. Dáme ju na malý oheň a prikryjeme pokrývkou. Pravidelne kontrolujeme. Paprika počase spľasne a zhnedne. Keď zhnedne tak ju obrátime a pečieme kým zhnedne (nie zhorí) zo všetkých strán. Keď sa syr z paprík vylial vôbec to nevadí,tá syrová šťava je výborná, či je vnútri, či vonku.

5. Podávame s chlebom, pečivom.

Žiadne komentáre: