. Receptár: Marocké kura

utorok 25. marca 2008

Marocké kura













Prísady pre 4 osoby:
400 g kuracích pŕs
olivový olej
cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 ČL mletej rasce
1 ČL mletého koriandra
kúsok celej škorice
300 g cukety
400 g paradajok
200 ml zeleninového vývaru
250 g kuskusu
200 g hrášku
1 konzerva cícera alebo doma pripravený (na noc vo vode a potom uvarený)
soľ
mleté čierne korenie

1. Mäso pokrájame na kúsky, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Na oleji opečieme mäsko, cibuľu aj cesnak, pridáme rascu, koriander, škoricu, soľ a čierne korenie. Cuketu a paradajky nakrájame, pridáme k mäsu spolu s vývarom asi 5 minút varíme.
2. Kuskus zalejeme 400 ml vriacej vody, pridáme 1 PL oleja, prikryjeme a 5 minút necháme stáť. Do kuracej zmesi pridáme cukrový hrášok a cícer, varíme ďalších 5 minút a občas premiešame.
3. Do kuskusu pridáme trochu panenského olivového oleja a zrnká porozdeľujeme.
4. Naložíme na taniere a môžeme posypať petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: