. Receptár: Pita

utorok 15. apríla 2008

Pita













0,5 kg polohrubej múky
0,5 kg hladkej múky
1 balíček suchého droždia
1,5 ČL soli
teplá voda

1. Ingrediencie vymiešame, aby vzniklo cesto trochu tuhšie, ktoré sa nelepí. Necháme kysnúť aspoň 30 minút.

2. Cesto vymiesime a vyformujeme 12-15 guličiek, ktoré silou stláčame a tvarujeme.

3. Guličky necháme odstáť na bavlnenej plachte, či utierke približne 15minút.

4. Rúru predhrejeme na 260°C. Taktiež predhrejeme plech, kde sa pita bude piecť.

5. Z guličiek vyvaľkáme placky a opäť necháme stáť, kým povrch mierne obschne a s plackami sa dá ľahšie manipulovať. Aby sa správne upiekli nesmú sa pri prekladaní poškodiť.

6. Placky uložíme na papier a s papierom vlkadáme do rúry na predhriaty plech, ktorý je úplne na spodku rúry. Pečieme, kým pita napuchne, približne 4 minúty. Potom môžeme otčiť a piecť 2 minúty z druhej strany.

Žiadne komentáre: