. Receptár: Zapekaná brokolica

pondelok 7. júla 2008

Zapekaná brokolica















0,5 kg surovej brokolice
1 sladká smotana
3 vajcia
6 malých zemiakov
Eidam - podľa chuti
soľ
čierne mleté korenie
mletá rasca
olivový olej

1. Brokolicu uvaríme vo vode alebona pare, ale nie úplne do mäkka, nech sa nerozvarí.
2. Zemiaky očistíme a nakrájame na plátky, poukladáme na dno misy v ktorej budeme všetko zapekať.
3. Posolíme ich, dochutíme korením a rascou a pokvapkáme olivovým olejom. Všetko premiešame.
4. Na zemiaky poukladáme uvarenú brokolicu.
5. Smotanu vyšľaháme s vajíčkami a osolíme.
6. Na brokolicu nastrúhame syr na hrubo toľko koľko chceme, celé to polejeme smotanovou hmotou.
7. Pečieme na 180°C s vyhrievaním len zdola až kým nebudú zemiaky hotové.


Žiadne komentáre: